Över 50 000 besökare invigde våren under fyra dagar (21-24 mars) på den av många efterlängtade årliga trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar.
När det mesta i våra trädgårdar fortfarande låg i träda så var det vår i luften inne på mässan där det bjöds på inspirerande trädgårdsinspiration med över 250 utställare på plats.

Traditionsenligt så avslöjades årets pelargon, en så kallad zonalpelargon med orangeröda blommor med namnet Moonlight Guido som beskrevs som en trendig retro-pelargon.

I entréhallen på mässan hade Blomsterfrämjandet (1) skapat en härlig installation på temat retro och årets pelargon.

På mässan kunde besökaren bland annat få rådgivning, lyssna på föredrag, se vackra trädgårdsmiljöer och göra inköp inför den kommande trädgårdssäsongen.

Intresset är stort för att inreda fint i sin trädgård och många fina produkter tas fram i läckra färger på allt från skottkärror till babygungor (2).

Att trädgårds- och odlingsintresset är fortsatt stort råder det ingen tvekan om när jag går runt bland utställarna på mässan som bjöd på härliga miljöer att inspireras av.

Inredning i trädgården kan göras med enkla medel, varför inte fylla ett gammaldags zinkbadkar i trädgården med sommarblommor eller sätta upp en bit armeringsnät på en vägg som du kan dekorera.

Inspirerande miljöer för odling visades, ett skjul i trädgården är användbart både till förvaring inne och utanpå, och kan göras vackert.

Vi har att se fram emot en härlig vår och sommar med förhoppningsvis tid för både avkoppling, umgänge och pyssel i våra trädgårdar. Och viktigast av allt är att försöka koppla av alla måsten och ta lite i taget och njuta av att vara här och nu….

Jag avslutar med den i min mening vackraste skiraste blomsterbuketten på mässan (3).

(1) Blomsterfrämjandet – en branschorganisation med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor  
(2) Hörby babygunga Natures collection  
(3) Florea 
Rapport från trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *