Fullersta är ett populärt och barnvänligt villaområde i Huddinge kommun med gångavstånd till Huddinge Centrum, Gömmarens naturreservat och Källbrinks idrottsplats. Fullerstas historia och nutid är nära kopplat till Fullersta Gård. Området finns omnämnt i skriftliga källor redan från 1300-talet. I början av 1900-talet byggdes de första villorna när Fullersta Gård styckades upp. Nu finns här även radhus och flerfamiljshus. I Fullersta finns flera förskolor, två grundskolor och närhet till tre gymnasieskolor.

Gömmaren. Fotograf: Mats Olov Nilsson

Det är gångavstånd till Huddinge Centrum med stort utbud av butiker, restauranger och servicefunktioner. Kommunikationerna är utmärkta via Centrum med pendeltåg till Stockholm C (16 minuter) och buss till Högdalen (T-bana).

Fullersta Gård är ett konstcentrum och har utställningar, konstpedagogisk verksamhet, café och föreläsningar. Det finns en permanent konstutställning (Peter Dahl och Ewert Karlsson) och en tillfällig. Fullersta Bio stärker Fullerstas roll som Huddinges kulturcentrum med konsthall, teater och biograf.

Boende i Fullersta har även gångavstånd till Källbrinks idrottsplats med ett utbud av motionsaktiviteter, bad, m.m. Intill Källbrinks IP hittar man mysiga Cafe Nytorp som ligger precis vid skogen och är perfekt att kombinera med en utflykt, skogspromenad eller cykeltur. I Fullersta parken (där Fullersta Gård ligger) finns en omtyckt lekpark. Väster om Fullersta ligger Gömmarens naturreservat med promenad- och naturupplevelser, Fullersta Kvarn m.m.

I anslutning till egentliga Fullersta ligger Vistaberg och Glömsta som också hör till vår förenings upptagningsområde och som historiskt sett alltid har varit intimt kopplade till Fullersta. Vistaberg och Glömsta har tidigare utgjorts av jordbruk och sommarstugor, men under senare år har ett stort antal bostäder i form av framför allt radhus, parhus och villor byggts. Vistaberg och Glömsta har flera förskolor och varsin grundskola.