Text/bild: Helena Stjernstedt

Branschmässorna har börjar tagit fart igen och 17-20 januari öppnades portarna för Formex för present-, hemtextil- och inredningsbranschen.

Inne på Stockholmsmässan bjöds det på en härlig blandning av färgstark inredningsinspiration (1) med vårkänsla, välbehövligt i ett kallt och ruggigt januariväder.

Personlig inredning med fokus på hållbarhet, gedigna hantverk och återbruk är fortsatt mycket populärt vilket är glädjande. Under mässan tilldelades ett företag priset ”Best in Show” Design Talents på Formex, för sin idé att skapa unika mobilskal av svenskt återvunnet trä (2).

Att trädgårdsintresset är fortsatt stort råder det ingen tvekan om när jag går runt bland utställarna på mässan. Härliga miljöer hade byggts upp med våren i sikte med härliga dekorationer som kan stanna ute året runt.

Tiden går snabbt och snart är det dags att börja planera för vårens projekt, jag såg en bra idé för upphängning av en hängmatta i ett hörn. Fina figurer och blommor i rostigt

Om jag ska sammanfatta så ser inredningsbranschen en fortsatt blandning mellan nytt och gammalt, både färgstarkt och naturliga färger i inredningen med en personlig touch och med hållbarhet i fokus.

Och som det gamla talesättet säger ”egen härd är guld värd”, viktigast av allt är att vi inreder våra hem precis som vi vill ha det, en egen fristad att komma hem till……  

(1) Miljöer skapade av Tekla Severin i utställningen ”Dimensions of Colour”
(2) Bark Sweden 
Rapport från Formex-mässan i Älvsjö
Märkt på:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *