Information till föreningar i Huddinge kommun

Hej, du som är medlem i en förening i Huddinge kommun! Här är viktig information till dig och dina föreningsvänner, som rör coronaviruset, covid-19. Tack på förhand för din förståelse och hänsyn. Tillsammans kan vi bidra till att minska smittspridningen. Huddinge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, har en nära samverkan med andra aktörer och är beredd att förstärka insatserna om det bedöms som nödvändigt.

Kultur- och fritidsförvaltningens öppna verksamheter, exempelvis bad- och idrottsanläggningar, möteslokaler, bibliotek och fritidsgårdar, håller tillsvidare öppet. På verksamhetens sida på huddinge.se meddelar vi om det ändras.

Om evenemang och sammankomster med fler än 500 personer

Händelser som sammanför många människor kan under vissa omständigheter ligga till grund för stor smittspridning. Regeringen har därför, på Folkhälsomyndighetens inrådan, beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som kommer att samla minst 500 deltagare. Det handlar till exempel om matcher, föreläsningar, valborgsfirande, teaterföreställningar, idrottstävlingar, danstillställningar, festivaler och liknande. Regeringens beslut berör din förening ifall ni har tänkt anordna ett evenemang som kan bli så pass välbesökt. Det är alltså förbjudet i nuläget.

Om evenemang och sammankomster för färre än 500 personer

Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang för färre än 500 personer. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken att covid-19 sprids. Vi på Huddinge kommun vill att alla föreningar följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har tagit fram för evenemang/program. Ni avgör själva från fall till fall om ett evenemang ska genomföras eller ställas in.

Föreningar bör starkt överväga att ställa in eller skjuta upp evenemang/program som riktar sig till riskgrupper.Läs igenom och använd gärna checklistan på Folkhälsomyndighetens webbsajt: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

Om av- och ombokningar av lokaler

Om du/ni vill avboka en lokal via kommunens fritidsbokning, kan du/ni just nu göra det utan någon avbokningsavgift. Detta med anledning av oron i samhället kring coronaviruset. Det som krävs är att du/ni avbokar innan den bokade tiden startar, via e-post till: fritid@huddinge.se.

Frågor om arrangemangsbidrag

Har du/ni frågor om kommunala arrangemangsbidrag, kan du/ni skicka e-post till: bidrag@huddinge.se.

Informationsmaterial att dela med medlemmar och i lokaler

huddinge.se/corona hittar du frågor och svar om hur coronaviruset påverkar kommunens verksamheter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd, för minimerad smittspridning:

  • Undvik att röra vid ansiktet och undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta och noga, med tvål och varmt vatten. Extra noga är det före måltid eller mathantering och efter toalettbesök. Handsprit är ett alternativ om du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk, hindrar du smitta från att spridas i din omgivning och från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk, för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Här hittar du information på olika språk som du kan skriva ut och sätta upp i era lokaler: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/informationsmaterial/

Vi kommer att uppdatera information löpande framöver, håll utkik på huddinge.se/corona för aktuell information.

Tack för er förståelse och hänsyn, tillsammans kan vi bidra till att minska smittspridningen!

Med vänliga hälsningar
Kultur- och fritidsförvaltningen, Huddinge Kommun

Information från kommunen angående COVID-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *